Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
10.3.2020, Jan Vítek, aktualita
Zdánlivě náhodné probouzení systému z režimu spánku není nic, co bychom dosud neměli možnost vidět. Nyní se ale tento problém vrací kvůli další problematické aktualizaci pro systém Windows 10. 
danito (144) | 15.3.202012:15
Ale jsem optimista. Za deset, patnáct let to může být použitelný systém. Dcera má Lenovo E560. Běžně připojená na wifi. Mám 3 routery a nastavené tak, že se to nehádá a při pohybu po baráku se to půběžně přepíná. Brnkačka. Proběhla aktualizace. 4 dny nazpět. Přešla s NB dolů a­- při přechodu na jiný router se NB přepnul do letadla. Tatíííí! Nejde mi internet!­-Co jsi s tím zas ku... dělala? Nic!­- Jak nic? To není možný!­-Bylo. Nastavení wifi v tom NB prostě NEEXISTOVALO!!!! Nedokázal najít síť. V nastavení pouze WAN, takže kabel. Exerní USB síťovka fungovala. Po třech hodinách bádání a hloubání jsem udělal to, jsem udělal na svém kompu před dvěma lety. Vrátil do továrního nastavení, zrušil aktualizace a vyhodil HDD. Na novém HDD je Linux, na počítači, na kterém hrajou hry jsou W7 SP3. Teď už prudí jen družka, která má NB od Dellu. Díky W10 si připadám, jako před 20 lety. Jenže to jsem bral tyhle problémy jako výzvu a zábavu. Dneska mě to nějak nasírá nebo nebo co. Možná to má co dělat s těmi záplatami od Intelu. Já nejsem ajťák. Už jen to blbý okno vyhledávání po minulé aktualizaci a díky tomu, co mi poradil, jak na to... Prostě to ty sluníčka z Indie ku.ví čím dál víc. Já ten Linux nenáviděl a dcery dnes nenávidí mě. Ale mám klid. :­-­) W10 jsou napi....!!!!!
Odpovědět0  1
kra.l (116) | 13.3.202015:06
Hlavně, že neustále s každou aktualizací vrací všechna nastavení už mě to leze krkem něco nastavím tak chci aby to tak zůstalo. To není měsíc abych nemusel v nastavení vypínat, že po probuzení žádné otravné heslo v pc nechci.
Odpovědět2  0
PDSFab (252) | 13.3.202016:36
Je to bordel, aj mňa štvú
Odpovědět0  0
Deluxa (225) | 12.3.20209:55
Riesenie je uplne jednoduche. Po nete sa vala list mrkvosoftackych ip, hodit to do listu na FW a uplne zablokovat akukolvek komunikaciu. Od vtedy mi idu 10ky ako neriadena strela, teda nepametam sa ze by som mal s niecim problem. Takto si dokazete aj realne naplanovat kedy chcete vy instalovat aktualizacie nie kedy to za vas rozhodne retardovany system ktory si dokaze menit aj administratorske nastavenia co sa mi bezne stavalo....
Odpovědět0  1
Mr.GO! (103) | 11.3.20209:23
Koukám, že jsem nakonec šťastný bez aktualizací. jen mi windows 10 stále dokola říká, že nelze nainstalovat aktualizace kvůli nedostatnu místa na disku. On systém totiž neví, že si čas od času to místo udělám, nainstaluji jen potřebné aktualizace, v čase kdy já chci, a pak na disk fláknu zpátky pár filmů, aby mi ms nekecal do aktualizací
Odpovědět3  1
Pali P. (105) | 10.3.202019:49
Nie je mi úplne jasné, prečo MS tlačí cez defaultné nastavenia laptopov, aby sa zariadene za každú cenu iba uspávalo. V časoch 5400rpm HDD to možno malo svoj význam ­(aj tak nie pre všetkých­). Ale teraz, keď vo väčšine nových prenosných zariadení je SSD, to nemá žiadny praktický význam používať ako primárny spôsob ­"vypínania­". Či sa laptop zapne za 1 alebo 10 alebo aj 30 sekúnd, pre väčšinu scenárov zapnutia zariadenia je to asi jedno.
Ja si skôr myslím zo svojich skúseností, že ak sa Windows vypína a zapína so všetkým čo k tomu patrí, prispieva to stabilite chodu systému.
A ten, kto to uspávanie naozaj potrebuje za každú cenu, si plán napájania upraví.
Odpovědět1  1
kuban (123) | 11.3.20209:14
1. po startu ­- cca 5­-10s BIOS, cca 9­-20s login obrazovka
2. po loginu cca 10s ­(někdy až 30s­) než se milostivě rozběhnou wokna a něco ukážou
3. tím ale start nekončí, že? sice máme omalovánky, ale služby najížděj klidně další 1­-2 min ... to samý spouštění aplikací ­- sice si kliknu, ale během startu si taky pěkně počkám, než se rozběhne ­(záleží na aplikaci, i foobaru to místo desetině sekundy trvá třeba 1­-3s­)

není to SSD ­(SX8200­), není to procesorem ­(Ryzen 5­), není to RAM ­(16GB 3000MHz­)

4. pokud vím, tak při spánku zůstane jaxi všechno rozdělaný a můžu rovnou pokračovat, ne hledat, kde jsem skončil, případně kam uložil
5. to samý při uspání ­- vyloženě nemusím nic ukládat ­(ano, je lepší uložit­) a nic shazovat

reálně při startu ­(od zmáčknutí tlačítka­) stejně čekám zhruba minutu ­(včetně přihlášení­), než se s tím dá něco dělat
po probuzení jenom heslo a pokračuju, kde jsem skončil ­(1­-2s ?­)

...a to vůbec nepočítám firemní notes, ten je hbitej jak postřelená lavička ­(32GB RAM, 512SSD, i7­) ­- tam si počkám tak 3min
Odpovědět1  1
PDSFab (252) | 11.3.202011:08
Fuu to ako vážne? Indiosoft sa vyznamenal tentokrát, ja som odložil akt. jak to len šlo. Je to smutné to takto prasiť. Zlatý Win7, ale už by som si nedal, kvôli novému HW.
Odpovědět1  1
kuban (123) | 11.3.202020:49
nijak se woken nezastávám ­- je to peklo, využívám jenom kvůli aplikacím, který jinde nenajdu
celkově neznám dobrý věci od microsoftu ... w2k byly docela ovladatený a win7 nebyly nejhorší .... jinak odpad, od office přes skajp po server ­(azure teda neznám, možná tam drží krok s průměrem)
Odpovědět0  1
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.